Bespaar op gas: verwarm jouw bedrijfspand met airconditioning

Veel mensen denken bij een airco aan het verkoelen van een ruimte. Maar wist je dat een airco ook kan verwarmen? Dit kan erg rendabel zijn voor organisaties nu de gasprijs zo hoog is.

Een flinke kostenpost voor veel organisaties zijn de gasprijzen. De gasprijzen zijn op dit moment erg hoog, en de verwachting is dat deze prijzen de komende tijd nog meer zullen stijgen. Gelukkig is er een manier om meer rendabel een bedrijfspand te verwarmen, namelijk met een airconditioning, oftewel: een warmtepompsysteem.

Warmtepomp voor bedrijfspanden
Een aangenaam werkklimaat binnen een bedrijfspand is erg belangrijk. Ieder bedrijf en iedere branche vraagt echter om een andere toepassing. In een serverruimte of laboratorium is een constante, lage temperatuur nodig. In een kantoorpand wil je een aangenaam werkklimaat creëren voor medewerkers zodat zij optimaal kunnen presteren, zowel in de winter en de zomer. Je hebt dan te maken met verkoelen én verwarmen. Soms moet je een bedrijfspand ook gelijktijdig verwarmen en verkoelen, omdat elke ruimte om een andere temperatuur vraagt.

Energiezuinig verwarmen
Ondernemers kunnen hun bedrijf energiezuinig verwarmen én verkoelen met een warmtepomp. De warmtepomp maakt namelijk gebruik van warmte uit de lucht, grond of water om het gebouw te verwarmen, maar ook via warmteterugwinning, bijvoorbeeld uit bedrijfsruimtes waar het warmer is. Denk hierbij aan serverruimtes of restwarmte die vrijkomt uit koelingen in supermarkten.

Besparen op kosten en beter voor milieu
Met een een warmtepompsysteem bespaar je op de kosten voor de aanschaf van twee aparte systemen. Het installeren van een warmtepomp is een investering, maar uiteindelijk zul je als ondernemer flink besparen omdat je niet meer de hoge gasrekeningen hoeft te betalen. Daarnaast kun je in de zomer je bedrijfspand tegen lage energiekosten verkoelen. En ook niet onbelangrijk: een warmtepomp is ook goed voor het milieu, omdat je minder CO2 uitstoot. Wil je volledig overgaan op groene stroom? In combinatie met zonnepanelen kun je jouw bedrijfspand nóg milieuvriendelijker verwarmen en verkoelen.

Energie Investeringsafstrek (EIA) voor warmtepompen
Goed om te weten: diverse warmtepompsystemen komen in aanmerking voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Dit betekent dat je een deel van de investering kunt verrekenen met de belasting. Wij informeren je hier graag over.

Aircosystemen van Koelservice van Tol
Koelservice van Tol levert airco’s van de merken Clivet, Panasonic en Toshiba. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijfspand? En welke airconditioning voor jou het meest geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We geven graag een advies op maat!

Bespaar op gas en verwarm met airco

Kennismaken?

Heb je een vraag? Of wil je kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op.