Hydroloopsysteem

Wij zijn exclusief importeur en servicepartner van Freor: een internationale fabrikant van koelmeubels voor alle type winkels.

Innovatief koelsysteem

De koelmeubels van Freor staan bekend om het innovatieve ‘Hydroloop’ en ‘Hydroloop Hybrid’ koelsysteem. Deze systemen zijn betaalbaar, toekomstwaardig én milieuvriendelijk. De koelsystemen werken namelijk op het natuurvriendelijke koudemiddel R290 (propaan). De warmte die vrijkomt als de koelingen in gebruik zijn, wordt afgevoerd door een glycol systeem.


Sinds 2021 hebben ondernemers die investeren in het Freor Hydroloopsysteem recht op subsidie via de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Neem voor meer informatie contact met ons op.

‘Hydroloop’ en ‘Hydroloop Hybrid’
Bij het ‘Hydroloop Hybrid’ systeem kan de warmte direct vanaf de meubels gebruikt worden voor warmte. Bij het ‘Hydroloop’ systeem kunnen we gebruik maken van zogenaamde fan coil units om restwarmte te gebruiken. Fan coil units zijn ventilatoren die via een filter lucht uit de ruimte aanzuigen en verwarmd weer aan de ruimte toevoegen. Overbodige warmte wordt buiten afgevoerd met een dry cooler.

De voordelen van de Freor koelsystemen

  • Milieuvriendelijk koudemiddel R290 (propaan).
  • 25% energiezuiniger dan R-404A remote installaties.
  • 97% minder kans op koudemiddellekkage.
  • 80% minder koudemiddelgebruik.
  • Lagere investeringskosten dan een CO2 installatie.
  • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning mogelijk.
  • Geen machinekamer nodig.
  • Hoge kwaliteit koelmeubels.
  • Laag geluidsniveau.

Het nieuwe koelen: ideaal voor supermarkten en tankstations

Door de strenge F-gassenverordening wordt de productie en het gebruik van synthetische koudemiddelen (dit zijn niet-natuurlijke koudemiddelen) gefaseerd aan banden gelegd. Het gevolg is dat deze koudemiddelen schaars en daarmee onbetaalbaar worden of niet meer gebruikt mogen worden. De koelinstallaties van Freor zijn daarom ideale koelingen voor supermarkten, tankstations en delicatessenwinkels. De koelingen zijn milieuvriendelijk en goedkoper in aanschaf dan CO2 koelsystemen. Er is geen gasaansluiting nodig en restwarmte gebruiken is eenvoudig en betaalbaar.

Wat zijn de verschillen tussen ‘Hydroloop’ en ‘Hydroloop hybrid’?

Hydroloop
Bij het ‘Hydroloop’ systeem verbinden we de stekkerklare koelmeubels aan een glycol systeem (5), zodat we de vrijgekomen warmte kunnen afvoeren naar buiten (1). Een pompstation (2) pompt het glycol rond door de winkel. Dit pompstation kunnen we buiten of binnen boven de winkel plaatsen. Hiermee bespaar je op een machinekamer én daarmee dus ook op ruimte. We kunnen eventueel gemakkelijk een warmwaterreservoir (3) en/of eenfan coil unit (4) aan het systeem koppelen zodat je de restwarmte kunt gebruiken.

Hydroloop Hybrid (Zeker koel)
Bij het ‘Hydroloop Hybrid’ systeem verbinden we de stekkerklare koelmeubels aan een glycol systeem (5), zodat we de vrijgekomen warmte kunnen afvoeren naar buiten (1). In tegenstelling tot het ‘Hydroloop’ systeem, blazen we de warmte nu direct de winkel in. Een pompstation (2) pompt het glycol rond door de winkel. Dit pompstation kunnen we buiten of binnen boven de winkel plaatsen. Hiermee bespaar je op een machinekamer én daarmee dus ook op ruimte. We kunnen eventueel gemakkelijk een warmwaterreservoir (3) en/of een fan coil unit (4) aan het systeem koppelen zodat je de restwarmte te gebruiken. Omdat de koelmeubels uitgevoerd zijn met twee losse watersystemen, is het risico op een complete uitval van de koelingen uitgesloten. Mocht het centrale glycol systeem uitvallen dan kunnen de koelmeubels op hun eigen systeem doordraaien.

‘Hydroloop’ en ‘Hydroloop Hybrid’ alleen bij Freor

Het ‘Hydroloop’ en ‘Hydroloop Hybrid’ systeem is alleen mogelijk met koelapparatuur van Freor. Deze koeltechnologie vereenvoudigt de montage van koelsystemen en maakt complexe koelinstallaties overbodig.

Toekomstwaardig
Met het innovatieve koelsysteem van Freor kunnen we de impact op het milieu met 95% verminderen. De koel- en vriesmeubels bevatten een kleine inhoud R290 (propaan). Dit natuurlijke koudemiddel heeft een GWP (Global Warming Potential) van 3 per kilogram. Vergelijk dit met het koudemiddel R404A, met een GWP van 3922 per kilogram. De warmte wordt afgevoerd door een ecologische glycol oplossing.

Reduceer kosten en ruimte met eenvoudige installatie
De koelapparatuur komt afgemonteerd uit de fabriek. Op locatie hoeven we alleen het glycol systeem en de elektra aan te sluiten. De installatie van het glycol systeem kunnen we eenvoudig uitvoeren. Het is gemakkelijk om koelingen te verplaatsen, bij te plaatsen en/of te verwijderen. Daarnaast is er geen centrale koelinstallatie nodig: dit scheelt behoorlijk wat ruimte.

Een betrouwbaar koelsysteem: ook bij storingen en hittegolf
Een ander groot voordeel: elke Freor koeling werkt afzonderlijk. Is er een storing bij één van de koelingen? Dan heeft dit geen invloed op jouw andere koelingen. Zo beperken we het potentiële verlies van producten. We kunnen ieder koelmeubel instellen op de gewenste temperatuur. De vereiste intensiteit van de koelapparatuur instellen gebeurt automatisch. Ook bevat het glycol systeem een reservepomp: zo verhogen we de betrouwbaarheid.

Neem vrijblijvend contact met ons op
Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij komen graag met je in contact om een vrijblijvende offerte te maken.

Dit zeggen onze klanten

“In 2023 hebben we onze oude Coop winkel verbouwd naar Plus. Het Hydroloop systeem van Freor sprak ons erg aan. Het systeem is energiezuinig, stil en werkt op basis van een natuurlijk koudemiddel. Door de extra service van Koelservice van Tol – zoals HACCP lijsten en meldingen bij uitval met de 24 uurs meldkamer, ontzorgen ze mij. Ik hoef me namelijk niet meer druk te maken over de werking van onze koel- en vriesmeubels.”

Niels de Koning Eigenaar – Plus de Koning Heemstede

“Koelservice van Tol installeerde in 2022 bij ons het Freor hydroloop systeem. Onze koel- en vriesinstallatie bevalt uitstekend! Het goede contact na de verkoop is gelukkig gebleven. Koelservice van Tol is altijd bereikbaar voor vragen en denken graag mee over energiebesparing.”

Robert Pruyssers Eigenaar – Boon’s Dagmarkt Stompwijk

“Sinds een aantal jaar komt Koelservice van Tol bij ons voor service en onderhoud. Aangezien ons hele hotel op één koelsysteem draait, is het belangrijk een betrouwbare en goede partner te hebben bij calamiteiten. Al meerdere keren hebben ze laten zien de perfecte partij voor ons te zijn, door direct en adequaat te reageren op urgente storingen.”

Mark Wilders Maintenance manger – Novotel Amsterdam City

“Koelservice van Tol komt al 10 jaar bij ons over de vloer, voor al onze koel- en klimaatsystemen. Ze ontzorgen ons zeker met service en nieuwbouw voor onze 10 vestigingen.

Ook is het heel fijn dat ze onze bakkerij volledig op afstand kunnen monitoren, zodat we weten dat onze producten onder de juiste condities opgeslagen liggen!”

Peter de Kruijf Eigenaar – Bakkerij de Kruijf

Over ons

Koelservice van Tol

Ben je op zoek naar de beste koeling voor jouw organisatie? Bij Koelservice van Tol kun je terecht voor de installatie, reparatie en het onderhoud van iedere koelinstallatie. Wij installeren energiezuinige koelingen van Freor en Juka, maar voor reparatie en onderhoud werken we merkonafhankelijk. Wij zijn een F-Gassen gecertificeerd bedrijf.

lees meer

Project

Erik Askamp, retailmanager

Koelservice van Tol plaatste in onze supermarkt de duurzame koelmeubels van Freor en het hydroloop koelsysteem. De warmte die vrijkomt bij gebruik van deze koelingen, wordt afgevoerd en kunnen we eventueel opslaan en hergebruiken. Het...

lees meer

Project

ROE Visual Europe B.V.

Koelservice van Tol heeft het pand van ROE Visual Europe B.V. in Leek voorzien van een aantal airco’s/warmtepompsystemen. De hal/showroom kreeg een Toshiba triple split, de kantine is voorzien van een zwarte cassette unit en...

lees meer

Project

Carla ten Broeke

Koelservice van Tol biedt met de ‘Pluton Space Flower’ bloemenkoeling van Freor de perfécte oplossing voor onze supermarkt. We kunnen bloemen nu presenteren in een prachtige en luxe koeling waar het altijd tussen de 5...

lees meer

Project

Marco en Joost

Eén van de voordelen van de Freor koelingen zijn volgens Marco en Joost van Coop Zeewolde het lagere energieverbruik. “We hebben sinds de verbouwing 25 procent meer gekoelde ruimte in de winkel, maar ons absolute...

lees meer

Onze klanten

leveranciers

Onze klanten

leveranciers

Kennismaken?

Heb je een vraag? Of wil je kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op.