Innovatieve koeling, verwarmd de oudste buurtsuper in Delft

Eigenaar Hans Meijer

Eigenaar Hans Meijer met driedeurs vrieskast en fancoil unit

Met gepaste trots leverde Koelservice van Tol het tweede hydroloop koelsysteem van Freor bij Supermarkt Hans Meijer in Delft. Met de vrijgekomen warmte van de koelingen wordt de winkel verwarmd zodat er aangenaam gewinkeld en gewerkt kan worden. Als de juiste temperatuur in de winkel is behaald wordt de warmte naar buiten afgevoerd.

Daarnaast werken de koelmeubels op het milieuvriendelijke koudemiddel propaan, waarmee  een toekomstbestendige en betaalbare koeloplossing is geplaatst.

Na 1,5 week verbouwen opent de supermarkt, aan de Rotterdamseweg, op 28 februari weer haar deuren.

Hoogwaardige koelmeubels van Freor

Freor biedt een uitgebreid assortiment koelmeubels voor diverse toepassingen en producten. Door de beperkte hoogte in de winkel hebben we creatief moeten omgaan met de indeling. We hebben de volgende koelingen mogen plaatsen:

  • 6,8 meter halfhoge wandkoeling type Pluton Space
  • 2,4 meter vrieskast type Erida
  • 2,6 meter halfhoog vleesmeubel type Diona H2
  • 2,6 meter halfhoog groentekoeling type Diona H2

Minder stroom verbruik en geen gas aansluiting meer nodig

Het hydroloop koelsysteem zal naar verwachting een energiebesparing opleveren van 15% tot 25% t.o.v. het oude remote koelsysteem op het koudemiddel R-404A. Doordat de restwarmte van de koelingen wordt hergebruikt voor verwarming is er geen CV meer nodig. Om tijdens extreem koude periode de temperatuur te garanderen is er een Panasonic lucht/lucht warmtepomp geplaatst.

Door gebruik te maken van de restwarmte, warmtepomp en koelmeubels met milieuvriendelijk koudemiddel is voor dit project de EIA subsidie toegewezen

Alles onder controle met de meldkamer van Koelservice van Tol

Alle koelinstallaties en het pompstation van hydroloop systeem zijn via de Carel regeling van afstand uit te lezen en te bedienen. Storingen worden direct via de regeling bij ons gemeld en HCCP temperatuur lijsten worden automatisch geregistreerd. Ook wordt de LED verlichting automatisch in- en uitgeschakeld op vaste tijden.

Bespaar op uw investering, energie verbruik en op het milieu.

Dit koelsysteem is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote supermarkten, maar ook voor tankstations, bakkerijen, slagerijen en delicatessenwinkels!
Benieuwd wat we voor uw winkel kunnen betekenen met dit unieke koelsysteem van Freor? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

 

Kennismaken?

Heb je een vraag? Of wil je kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op.