Toerengeregelde koelmotor maakt propaan koeling nog energiezuiniger

Coop NederhemertOp donderdag 19 april was de feestelijke opening van Coop van der Vliet in Nederhemert. Koelservice van Tol mocht deze supermarkt voorzien van de het Freor Hydroloop systeem. De milieuvriendelijke propaan koelingen zijn ditmaal voorzien van inverter techniek. Dit betekend dat de koelcompressor niet meer vermogen dan nodig levert om de gewenste temperatuur te behouden. Ook wordt de restwarmte gebruikt om de winkel en het magazijn te verwarmen.

Inverter techniek

Om de energiezuinige koelingen nog zuiniger te maken, zijn de meubels uitgevoerd met een inverter compressor. Dit zorgt naast energie besparing voor een stabielere temperatuur, omdat er niet continu 100% gekoeld wordt. Doordat de compressoren op- en af toeren voorkomt het ook stroom pieken.

Op onderstaande grafiek is aan de groene lijn te zien dat er s’nachts weinig koeling nodig is om de temperatuur vast te houden. Als de deuren langer openstaan, bijvoorbeeld bij het aanvullen van producten, stijgt het vermogen van de koelmotor naar 73%. De temperatuur blijft rondt het setpoint.

Inverter wandkoeling

Rest warmte als verwarming

Zoals bij eerdere projecten wordt nu ook de vrijgekomen warmte van de koelingen gebruikt om de winkel en magazijn te kunnen verwarmen. Nieuwe toevoeging is ditmaal het gebruik van de Hydro Aggregaten. De koel aggregaten van Freor voor koel- en vriescel geven ook de warmte af aan het glycol systeem. Het systeem bepaald uiteindelijk of het voor verwarming wordt gebruikt of naar buiten wordt afgevoerd.

Complete levering van koelingen

Koelservice van Tol heeft de complete Coop in Nederhemert mogen inrichten met de vaste koelingen. Deze bestaan uit:

Zuivelkoeling, Jupiter Low Front 3,85 meter
Vleeswarenkoeling, Jupiter Low Front, 3,85 meter
Vleeswarenkoeling, Diona S H2, 3,80 meter
Groentekoeling, Jupiter Low Front, 3,95 meter
Vrieseilanden, Leda, 2x 2,5 meter
Wandvriezer, Erida H, 4,8 meter
Koel- en Vriesinstallatie met Hydro aggregaat

Uitlezing en bediening op afstand

De gehele installatie staat in verbinding met onze meldkamer, dit betekend dat de storingen bij ons worden gemeld en dat wij de gehele installatie op afstand kunnen uitlezen en regelingen kunnen aanpassen. Tevens worden verlichting en HACCP temperatuur lijsten automatisch geregeld door de Carel besturing.

De voordelen van onze koelingen

  • Milieuvriendelijk koudemiddel R290 (propaan)
  • 25% energiezuiniger dan R-404A remote installaties.
  • 97% minder kans op koudemiddel lekkage.
  • 80% minder koudemiddel.
  • 30% Lagere investering kosten t.o.v. CO2 installatie.
  • Warmte terugwin systeem mogelijk
  • Geen machinekamer nodig.
  • Hoge kwaliteit meubels
  • Laag geluidsniveau
  • Energie investering aftrek tot 22%

Benieuwd wat we voor uw winkel kunnen betekenen? Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.

Kennismaken?

Heb je een vraag? Of wil je kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact op.